Aktuális híreink:

  • Szeptember 22-től péntek délelőttönként 10:00-11:30 között ismét "Bétás alkalmak"-ra várunk minden keresztény lelkületű anyukát! A találkozóra hozhatjátok a kisgyermeketeket is. Helyszín: Törökbálint, Szent István utca 57/A Érdeklődni Turainé Simonics Cecíliánál lehet a cilisim@gmail.com címen. 
  • Szeptember 22-én pénteken, 16:00-20.00 óra között csendes szentségimádást tartunk a templomban, melyre szeretettel várunk Benneteket egy kis elcsendesedésre, együttlétre Jézussal!
  • Három alkalomból álló előadás sorozat és kiscsoportos beszélgetés indult Törökbálinton a Szeretetláng Közösségi Házban szeptemberben. Témája: Isten akaratának felismerése életünkben.  A harmadik alkalom: szeptember 25. hétfő 19:00 óra. 
  • Édesanyáknak szóló Alpha kurzus indul szeptember 25-én hétfő délelőttönként 09:30-11:30 között. A 2024 január 29-ig tartó kurzuson nincsenek elvárások, csak nyitottnak kell lenni a beszélgetésre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Örömmel látunk gyermekeddel együtt!  Érdeklődni az alpha2022tb@gmail.com címen lehet. Helyszín: Törökbálint, Árnyas u. 6.
  • Szeptember 26-án, kedden 18:00 órakor nyílik „Egy tehetséges család” kiállítás (Herold Eszter, Zemplenszky Márton, szüleik és gyerekeik) a Szeretetláng közösségi házban, amire szeretettel hívunk mindenkit!
  • Szeptember 28-án 19:00 órától újra indul az Alpha kurzus! Hogy kinek szól a 12 alkalomból álló sorozat? Mindenkinek szól, aki kíváncsi! A résztvevők barátságos, nyitott, és laza környezetben fedezik fel együtt a keresztény hit alapjait. Várjuk az érdeklődők jelentkezését a torokbalint.alpha@gmail.come e-mail címen, vagy telefonon a +36 30 3560850 számon. Helyszín: MMMH. Hívd fel erre a lehetőségre ismerőseid figyelmét is! A szórólap itt tekinthető meg
  • Szeptember 29-én pénteken, 16:00-20.00 óra között csendes szentségimádást tartunk a templomban, melyre szeretettel várunk Benneteket egy kis elcsendesedésre, együttlétre Jézussal!
  • Bár nem plébániánk programja, de szeretettel hívunk titeket a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetsége 31. Országos Találkozójára! Az idei, 31. országos karizmatikus találkozó mottója: „Őrállóul rendeltelek” (Ez 3,17). Időpont: 2023. szeptember 30. szombat. Helyszín: Budapest-Rákoskeresztúr (17. ker), Riz Levente sportcsarnok. További információ: http://www.mkkm.hu/hirek/2023/08/09/31-orszagos-talalkozo
  • Októberben új csoporttal indul a katekumenátus, ahová azokat a felnőtteket hívjuk, akik szeretnének megkeresztelkedni, vagy elsőáldozók, vagy bérmálkozók szeretnének lenni.  A katekumenátus, Egyházunknak ősi módszere és útja. Az Istennek, az Ő tanításának és önmagunk megismerésének, a Jézussal való barátság elmélyítésének lehetősége ez az izgalmas, csodálatos 2 éves felkészülés. Keddenként 19.00-20.30 között lesznek a találkozások a plébánián. Kérjük, ha van olyan ismerősünk, rokonunk, barátunk, aki szeretne a szentségekben részesülni, vagy szeretné hitünk igazságait mélyebben megismerni, vagy mi látjuk úgy, hogy szüksége lenne ezekre az ajándékokra, hívjuk fel rá a figyelmét és segítsük, támogassuk jelentkezését. Jelentkezni lehet a sekrestyében szentmisék után, vagy a plébánián ügyleti időben, vagy Bolla Júliánál. A részletekről és elérhetőségekről ide kattintva tájékozódhatunk.
  • Bérmálkozásra készülünk egyházközségünkben ebben a tanévben. Aki szeretne a szentségben részesülni és megtapasztalni a Szentlélek kiáradását életében, jelentkezzen a felkészítésre. A fiatalokat, akik már általános iskolában részt vettek rendszeres hitoktatáson a plébániára várjuk vasárnap 16.30-kor. A felnőtt, hitüket már gyakorló testvéreink, akik most szeretnének bérmálkozni, kérjük, jelentkezzenek a sekrestyében szentmise után vagy a plébánián ügyleti időben. Azok a fiatalok vagy felnőttek, akik még nem vettek részt hitoktatásban, kérjük, hogy a katekumenátusra jelentkezzenek!
  •  „Dicsőségre Hívva” konferencia lesz 2023. október 21-én (szombaton) 09:30-tól 21:30-ig Tapasztald meg Isten Dicsőségét a Mindennapokban! Fedezd fel azt a gazdag örökséget, amit Isten számodra tartogat, és légy részese egy felemelő napnak, ahol megtapasztalhatod az Ő hatalmát és jelenlétét! Csatlakozz hozzánk, amint felfedezzük, hogy Isten sokkal többet kínál számunkra, mint amit most élünk a lelki életünkben, közösségi egységünkben és a természetfeletti szolgálatban. Inspiráló tanítások, közös dicsőítés, szentmise, imaszolgálat és csodás gyógyulásokért való ima vár rád. Helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83. Jelentkezés, további informaciók: www.dh.coretlumenchristi.hu honlapon és a szórólapon.
  • Lehetőség van csatlakozni a péntekenként 08:30 és 09:30 között István Atya által tartott online hittanórához, amelyre szeretettel várjuk új tagok jelentkezését! A csatlakozáshoz szükséges linket Turainé Simonics Cecíliától lehet kérni a cilisim@gmail.com címen.


  Ferenc pápa szeptemberi imaszándéka

                A társadalom peremén élőkért: Imádkozzunk azért, hogy a társadalom peremén, embertelen életkörülmények között élőkről az intézmények ne feledkezzenek meg, és sose utasítsák el őket!!

  Szeptember 22-től péntek délelőttönként 10:00-11:30 között ismét "Bétás alkalmak"-ra várunk minden keresztény lelkületű anyukát! A találkozóra hozhatjátok a kisgyermeketeket is. Helyszín: Törökbálint, Szent István utca 57/A Érdeklődni Turainé Simonics Cecíliánál lehet a cilisim@gmail.com címen.
  Névnapok - tegnap: Friderika ma: Máté, Mirella holnap: Móric holnapután: Tekla, Líviusz

  Szentmisék rendje templomunkban:

  cím: Pelsőczy Ferenc u.
  (Művelődési Házzal szemben)

  Vasárnap: 7:30; 10:00; 18 órakor

  gyóntatás: vasárnap: 7-7:30; és 17:30-18 óra között

  Hétköznapi szentmise:
  H,K, Sze, P, Szo:7:00;
  Cs: 6:00

  Minden hónap első vasárnapján 16:45-től 17:45-ig szentségimádást tartunk!