Keresés

Névnapok -  tegnap: Emőke ma: Gábor, Karina holnap: Irén, Írisz holnapután: Emánuel

BejelentkezésTemplomunkról

Itt olvashat

Kápolnák

története

Keresztek és szobrok Törökbálinton

Itt olvashat róla

Kálvária

története

Naptár

látogatók

Oldalainkat 667 vendég böngészi

Írásainkból

Térdig vízben

Van egy látomásos prófécia az Ószövetségben, Ezekiel könyvében, amely Jézus Krisztusban beteljesedett – pontosabban, megkezdődött a beteljesedése. Nézzük csak, hová vezet ez minket!

Bővebben...

Egy álomról

Nemrégiben felébredtem egy eléggé nyugtalanító álmomból, ami után sokat gondolkodtam ennek tartalmáról. Félelemről és segítségről, kiszolgáltatottságról és védelemről… Az álom elején még külső szemlélőként láttam egy tájat magam előtt és benne egy utat. Az úton mindenféle emberek közlekedtek gyalog, kerékpárral, autóval. Aztán azt láttam, hogy némelyiküket megtámadták és üldözni kezdték, ami engem szorongással töltött el.

Bővebben...

Mi lehetett Isten szándéka?

Jogos és fontos kérdés, hogy vajon mi lehetett Isten terve, ha hiszünk abban – márpedig én hiszek -, hogy a pápa által bevezetett új Mária-ünnep nem pusztán emberi, önkényes akaratból született, hanem Ferenc pápa és a római katolikus egyház vezetőinek e döntése mögött a Szentlélek inspirációja húzódik meg.

Bővebben...

Legkedvesebb ellenségem

Ismerem jól! Egyszer még le is festettem – nem sikerült túlságosan, de én ráismerek, igen, ő az, az én legkedvesebb ellenségem.

Bővebben...

Stop Jézus - avagy határhelyzetben

Határhelyzetben volt az első emberpár, amikor a Kígyó kísértésére választ kellett adniuk. Határhelyzetbe került Jézus a pusztai negyven napos böjt alatt. Határhelyzet alakult ki az egyházban Ferenc pápasága alatt és határhelyzetbe kerültünk most mi is egyházunk és a választási kampány miatt.

Bővebben...

Szerelmi vallomás a családunkról

Ágyunknál az ébresztőóra az én oldalamon van (függetlenül attól, kinek kell először kelnie). Amikor csörög, néhány csendes percre még odabújok Manócskához, együtt szunyókálni a felkelés előtt. Voltunk már olyan bolondok, hogy összevesztünk és nem békültünk ki lefekvés előtt… Reggel dacosan feküdtem az ágyban (elvégre nekem van igazam!), csak megböktem az asszonyt, hogy kelni kell – és közben nagyon rosszul és elhagyatva éreztem magam…

Bővebben...
Hirdetések
Harangszó március 18-án
2018. március 17. szombat, 21:00

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. március 18. Nagyböjt 5. vasárnapja

„Bensejükbe adom törvényemet, és a szívükbe írom.

Plébániánk hírei

 1. Jövő héten hétfőn, kedden és szombaton reggel 7 órakor, szerdán, csütörtökön és pénteken este 6 órakor lesznek szentmisék. Vasárnap a szokott rendben: reggel ½ 8-kor, délelőtt 10 órakor és este 6 órakor lesznek a szentmisék.
 2. Nagyböjti lelkigyakorlatunkat szerdán, csütörtökön és pénteken az este 6 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk. A szentbeszédeket Mészáros Péter etyeki plébános atya fogja mondani, aki a szentmisék előtt ½ 6 órától gyóntatni fog, hogy elvégezhessük húsvéti szentgyónásunkat. E három napon nem lesz reggel szentmise.
 3. Pénteken, március 23-án lesz Pelsőczy Ferenc plébános atya halálának évfordulója. A szentmisét érte ajánljuk fel, majd a mise után megkoszorúzzuk a plébánia falán elhelyezett emléktábláját.
 4. Szombaton, március 24-én takarítjuk a templom környékét, a plébániát és a kálváriát. Szeretettel hívjuk erre testvéreinket. A munkát délelőtt 9 órakor kezdjük. Ha tudunk, hozzunk magunkkal gereblyét, lombsöprűt, seprőt.
 5. Jövő vasárnap virágvasárnap. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik barkaszenteléssel és körmenettel. Hozzunk magunkkal barkát! Kérjük testvéreinket, hogy ezen az ünnepen ne itt a templomnál parkoljanak!
 6. Közeledik a nagyhét, és ezért gyűjtünk a szentsír virágaira. Kérjük testvéreink támogatását a virágok megvételéhez!
 7. A mai vasárnap a Szentföld javára gyűjtünk. Adományainkkal támogassuk a kegyhelyek fenntartását!
 8. Ma délután ½ 5-kor folytatódik a Szentségimádás Iskola előadás-sorozata.
 9. 2018. június 24. és 29. között kerül megrendezésre Törökbálinton, egyházközségünkben a keresztény Szentjánosbogár tábor. Várhatóan 80–100 10–16 éves korú gyerek érkezik az ország különböző pontjairól, számukra kérünk szállást, szerény reggelit és vacsorát. További részleteket a Harangszó belső oldalán olvashatunk!
Bővebben...
 
Harangszó március 4-én
2018. március 03. szombat, 17:12

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. március 4. Nagyböjt 3. vasárnapja

„Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége!”

Plébániánk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve a csütörtöki napon, amikor reggel 6 órakor. A vasárnapi misék rendje: reggel ½ 8-kor, délelőtt 10 órakor és este 6 órakor.
 2. Ma délután ½ 5 órakor folytatódik a Szentségimádás Iskola a templomban. Felhívjuk a figyelmet, hogy a következő előadásra és szentségimádásra két hét múlva, március 18-án kerül sor. Jövő vasárnap tehát nem lesz Szentségimádás Iskola.
 3. Hamvazószerdán elkezdődött a nagyböjt. Ne feledkezzünk meg a húsvéti szentgyónásról, szentáldozásról. Tudjuk, hogy az Egyház parancsa értelmében egy évben egyszer, a húsvéti időben halálos bűn terhe alatt kötelező a szentgyónás és szentáldozás. A húsvéti idő hamvazószerdától Szentháromság vasárnapjáig tart. Végezzük el tehát szentgyónásunkat, szentáldozásunkat!
 4. Nagyböjt péntekjein kötelező a hústól való megtartóztatás 14 éves kortól egészen a halálig, és azt nem válthatjuk át más önmegtagadásra, imára vagy jócselekedetre, mint az év többi péntekjén.
 5. Nagyböjt idején tartózkodjunk a zajos mulatságoktól!
 6. Felhívjuk testvéreink figyelmét arra, hogy lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára felajánlani. A nyilatkozaton elég az egyház technikai számát feltüntetni, ami: 0011. Azt is jelezzük, hogy aki a Törökbálinti Egyházközség céljaira szeretné felajánlani személyi jövedelemadója 1%-át, az megteheti, ha a Pelsőczy Ferenc Alapítvány adószámát 18724525-1-13 jelöli meg.
Bővebben...
 
Harangszó február 18-án
2018. február 17. szombat, 22:25

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. február 18. Nagyböjt 1. vasárnapja

„Térjetek meg, és higgyetek az Evangéliumban!”

Plébániánk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve a csütörtöki napon, amikor reggel 6 órakor. A vasárnapi misék rendje: reggel ½ 8-kor, délelőtt 10 órakor és este 6 órakor.
 2. Hamvazószerdán elkezdődött a nagyböjt. Ne feledkezzünk meg a húsvéti szentgyónásról, szentáldozásról. Tudjuk, hogy az Egyház parancsa értelmében egy évben egyszer, a húsvéti időben halálos bűn terhe alatt kötelező a szentgyónás és szentáldozás. A húsvéti idő hamvazószerdától Szentháromság vasárnapjáig tart. Végezzük el tehát szentgyónásunkat, szentáldozásunkat!
 3. Nagyböjt péntekjein kötelező a hústól való megtartóztatás 14 éves kortól egészen a halálig, és azt nem válthatjuk át más önmegtagadásra, imára vagy jócselekedetre, mint az év többi péntekjén.
 4. Ma a szentmisék után a hamvazás szentelményét szolgáltatjuk ki azoknak, akik hamvazószerdán nem tudtak hamvazkodni.
 5. Nagyböjt idején tartózkodjunk a zajos mulatságoktól.
 6. Ma délután ½ 5-kor folytatódik a szentségimádás iskola a templomban.
 7. Szerdán este 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban.
 8. Jövő vasárnap országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Lehetőségeink szerint támogassuk a katolikus oktatás és nevelés ügyét!
 9. Felhívjuk testvéreink figyelmét arra, hogy lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára felajánlani. A nyilatkozaton elég az egyház technikai számát feltüntetni, ami: 0011. Azt is jelezzük, hogy aki a Törökbálinti Egyházközség céljaira szeretné felajánlani személyi jövedelemadója 1%-át, az megteheti, ha a Pelsőczy Ferenc Alapítvány adószámát 18724525-1-13 jelöli meg.
Bővebben...
 
Harangszó február 4-én
2018. február 08. csütörtök, 12:12

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. február 4. Évközi 5. vasárnap

„Sok beteget meggyógyított ... ”

Plébániánk hírei

 1. Hétköznap a szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve csütörtököt, amikor reggel 6 órakor. Vasárnap ½ 8, 10 és este 6 órakor vannak szentmisék.
 2. Ma a szentmisék után Balázs áldást adunk, kérve Szent Balázs püspök vértanút, hogy közbenjárására szabadítson meg minket Isten a torokbajtól és minden más bajtól.
 3. Jövő vasárnap van a Betegek Világnapja. Imádkozzunk a testi, lelki betegségben szenvedőkért! Jövő vasárnap a szentmisék után kiszolgáltatjuk a betegek szentségét idős vagy beteg testvéreinknek. A betegek szentségét a megszentelő kegyelem állapotában vehetjük fel, ezért szükséges szentgyónást végeznünk, szentáldozáshoz járulnunk a szentség felvétele előtt.
 4. Február 15-én, csütörtökön este 18:30-21:00 óráig Alpha Kurzus kezdődik. Helyszíne a Munkácsy Mihály Művelődési Ház. Szeretettel hívunk mindenkit, aki érdeklődik hitünk tanítása iránt.
 5. Folyik a Szentségimádás iskola plébániánkon, amellyel készülünk a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra. Az iskola a mai vasárnapon is folytatódik. A találkozások a templomban vannak vasárnaponként 16:30-17:45-ig. Minden alkalomnak két része lesz. Az elsőben megnézzük felvételről Fábry Kornél atya – a 2020-as kongresszus főtitkárának – tanítását, a második részben a tanítás által vezetett, segített csendes szentségimádásra kerül sor.
 6. Felhívjuk testvéreink figyelmét arra, hogy lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára felajánlani. A nyilatkozaton elég az egyház technikai számát feltüntetni, ami: 0011. Azt is jelezzük, hogy aki a Törökbálinti Egyházközség céljaira szeretné felajánlani személyi jövedelemadója 1%-át, az megteheti, ha a Pelsőczy Ferenc Alapítvány adószámát 18724525-1-13 jelöli meg.
Bővebben...
 
Harangszó január 21-én
2018. január 20. szombat, 10:51

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. január 21. Évközi 3. vasárnap

“Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket... ”

Egyházközségünk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, csütörtök kivételével, amikor reggel 6 órakor van szentmise. Vasárnap reggel ½ 8-kor és 10-kor valamint este 6 órakor vannak szentmisék
 2. Kérjük azokat a jegyeseket, akik 2018-ban templomunkban kívánnak házasságot kötni, hogy január hónapban jelentkezzenek a szentmisék után a sekrestyében, vagy hétköznapokon ügyeleti időben – hétfőtől péntekig 16-18 óra között – a plébánián! Egyúttal kérjük testvéreiket, hogy akik tudnak ilyen jegyesekről, hívják fel a figyelmüket a jelentkezésre!
 3. Az elmúlt vasárnapon megkezdődött a Szentségimádás iskola plébániánkon, amellyel készülünk a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra. Az iskola a mai vasárnapon is folytatódik. A találkozások a templomban vannak vasárnaponként 16:30-17:45-ig. Minden alkalomnak két része lesz. Az elsőben megnézzük felvételről Fábry Kornél atya – a 2020-as kongresszus főtitkárának – tanítását, a második részben a tanítás által vezetett, segített csendes szentségimádásra kerül sor.
 4. A ma kezdődő ökumenikus imahét keretében január 25-én csütörtökön, este 6 órakor közösen imádkozunk templomunkban, hogy megvalósuljon Jézus szándéka: egy akol legyen és egy pásztor!
 5. Kérjük azoknak a jegyeseknek a jelentkezését, akik ebben az évben egyházi házasságot kívánnak kötni templomunkban. Január hónapban jelentkezzenek a szentmisék után a templomban, vagy hétköznapokon ügyeleti időben – hétfőtől péntekig 16 és 18 óra között – a plébánián!
Bővebben...
 
Harangszó december 31-én
2017. december 31. vasárnap, 14:09

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Plébánia heti hírei

2017. december 31. Szent Család vasárnapja

Plébániánk hírei

 • Hétköznap a szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve csütörtököt, amikor reggel 6 órakor. Vasárnaponként reggel ½ 8-kor, délelőtt 10-kor és este 6 órakor vannak szentmisék.

 • Holnap, január 1-én, Újév napján, Szűz Mária Istenanyaságát és a Béke Világnapját is ünnepeljük. E nap parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel súlyos bűn terhe alatt kötelező. Ünnepi miserendet tartunk, tehát reggel ½ 8-kor, délelőtt 10-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

 • A héten első csütörtök lesz. Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!

 • Első pénteken két szentmise lesz, reggel 7 órakor és este 7 órakor. Akik szeretnék elvégezni szentgyónásukat, azok számára csütörtökön 17-21 óráig van lehetőség a plébánián, illetve péntek reggel ½ 7-7 óráig a templomban.

 • Szombaton, január 6-án lesz Urunk megkeresztelkedésének ünnepe, Vízkereszt. E nap parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel súlyos bűn terhe alatt kötelező. Reggel ½ 8-kor, délelőtt 10-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

 • Ugyancsak január 6-án, szombaton az Isteni Szeretet Közösség kápolnájában szentségimádás lesz 16-21 óráig.

 • Jövő vasárnap, január 7-én délután ¾ 5 órakor szentségimádást tartunk a templomban.

Bővebben...
 
Harangszó március 11-én
2018. március 10. szombat, 13:06

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. március 11.Nagyböjt 4. vasárnapja

„Nem azért küldte el Isten a Fiát a világba, hogy elítélje azt,

hanem, hogy üdvösséget szerezzen a világnak.

Plébániánk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve a csütörtöki napon, amikor reggel 6 órakor. A vasárnapi misék rendje: reggel ½ 8-kor, délelőtt 10 órakor és este 6 órakor.
 2. Ma nem lesz Szentségimádás Iskola, az előadás-sorozat jövő vasárnap délután ½ 5-kor folytatódik.
 3. Hamvazószerda óta tart a nagyböjt. Ne feledkezzünk meg a húsvéti szentgyónásról, szentáldozásról. Tudjuk, hogy az Egyház parancsa értelmében egy évben egyszer, a húsvéti időben halálos bűn terhe alatt kötelező a szentgyónás és szentáldozás. A húsvéti idő hamvazószerdától Szentháromság vasárnapjáig tart. Végezzük el tehát szentgyónásunkat, szentáldozásunkat!
 4. Nagyböjt péntekjein kötelező a hústól való megtartóztatás 14 éves kortól egészen a halálig, és azt nem válthatjuk át más önmegtagadásra, imára vagy jócselekedetre, mint az év többi péntekjén.
 5. Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Adományainkkal támogassuk a szentföldi katolikus templomok, létesítmények és intézmények fenntartását!
Bővebben...
 
Harangszó február 25-én
2018. február 24. szombat, 20:29

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. február 25Nagyböjt 2. vasárnapja

„Utódaid által nyer áldást a föld minden népe, mivel hallgattál a szavamra!”

Egyházközségünk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve a csütörtöki napon, amikor reggel 6 órakor. A vasárnapi misék rendje: reggel ½ 8-kor, délelőtt 10 órakor és este 6 órakor.
 2. Szerdán, este 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban.
 3. A héten első csütörtök lesz. Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
 4. Első pénteken két szentmise lesz: reggel 7 órakor és este 7 órakor. A reggeli szentmise után keresztúti ájtatosságot tartunk.
 5. Akik szeretnék elvégezni első péntekkel kapcsolatos szentgyónásukat, azok számára csütörtökön délután 5 órától este 9 óráig a plébánián, illetve pénteken reggel ½ 7-7 óráig a templomba biztosítunk gyónási lehetőséget.
 6. Első szombaton kérjük a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását a világ békéjéért!
 7. Vasárnap délután ½ 5 órakor folytatódik a Szentségimádás Iskola a templomban.
 8. Az Egyház parancsa értelmében egy évben egyszer, a húsvéti időben halálos bűn terhe alatt kötelező a szentgyónás és szentáldozás. A húsvéti idő hamvazószerdától Szentháromság vasárnapjáig tart. Végezzük el tehát szentgyónásunkat, szentáldozásunkat!
 9. Nagyböjt péntekjein kötelező a hústól való megtartóztatás 14 éves kortól egészen a halálig, és azt nem válthatjuk át más önmegtagadásra, imára vagy jócselekedetre, mint az év többi péntekjén. Nagyböjt idején tartózkodjunk a zajos mulatságoktól.

10.Ma katolikus iskolák javára gyűjtünk. Kérjük kedves testvéreinket, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten adományaikkal támogassák a katolikus oktatás és nevelés ügyét!

Bővebben...
 
Harangszó február 11-én
2018. február 17. szombat, 22:16

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. február 11. Évközi 6. vasárnap

„Akarom, tisztulj meg!”

Plébániánk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve a csütörtöki napon, amikor reggel 6 órakor. A vasárnapi misék rendje: reggel ½ 8-kor, délelőtt 10 órakor és este 6 órakor.
 2. Szerdán, február 14-én kezdődik a nagyböjt. Ez a nap hamvazószerda. Ezen a napon 14 éves kortól a halálig nem szabad húst enni. 18 éves kortól 60 éves korig csak háromszor szabad enni, egyszer jóllakni és nem szabad húst enni. A szigorú böjt és a hústilalom alól fel vannak mentve a súlyos betegek, a nehéz fizikai munkát végzők, illetve a hústilalom alól azok, akik nem saját asztaluknál esznek.
 3. Nagyböjt péntekjein kötelező a hústilalom 14 éves kortól a halálig, és azt nem válthatjuk át más önmegtagadásra, imára vagy jócselekedetre, mint az év többi péntekjén. A pénteki hústilalom alól fel vannak mentve a súlyos betegek, a nehéz fizikai munkát végzők és azok, akik nem a saját asztaluknál étkeznek.
 4. Nagyböjt péntekjein a reggeli szentmisék után, valamint szerdánként este 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk.
 5. Hamvazószerdán a szentmiséken hamvazkodhatunk. Akik nem tudnak ezen a napon szentmisén részt venni, azok a következő vasárnap hamvazkodhatnak.
 6. Nagyböjt idején tartózkodjunk a zajos mulatságoktól!
 7. Szombaton, február 17-én délután 4 órától szentségimádás lesz az Isteni Szeretet Közösség kápolnájában, mely után szentmise lesz.
 8. Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz templomainkban a katolikus iskolák javára. Adományainkkal támogassuk a katolikus nevelés ügyét!
Bővebben...
 
Harangszó január 28-án
2018. január 30. kedd, 11:10

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. január 28 Évközi 4. vasárnap

“…Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol...”

Egyházközségünk hírei

 1. Hétköznap a szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, kivéve csütörtököt, amikor reggel 6 órakor. Vasárnap ½ 8, 10 és este 6 órakor vannak szentmisék.
 2. A héten első csütörtök lesz. Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
 3. Pénteken, február 2-án Urunk bemutatásának, vagy más elnevezéssel: Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. E napon két szentmise lesz, reggel 7 órakor és este 7 órakor. Az esti ünnepi szentmisén gyertyát szentelünk, és körmenetet tartunk Krisztus a világ világossága tiszteletére. Az esti szentmisére hozzunk magunkkal gyertyát!
 4. Február 2. egyúttal első péntek is. Akik szeretnék elvégezni szentgyónásukat, azok számára csütörtök délután 5 órától este 9 óráig biztosítunk gyónási lehetőséget a plébánián, illetve péntek reggel ½ 7-től 7 óráig a templomban.
 5. Szombaton, február 3-án Szent Balázs püspök és vértanú ünnepe lesz. A szentmise után Balázs-áldást adunk, amiben a jövő vasárnap is részesülhetnek azok, akik hétköznap nem tudnak részt venni a szentmisén.
 6. Első szombaton a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását kérjük a világ békéjéért!
 7. Kérjük azoknak a jegyeseknek a jelentkezését, akik ebben az évben egyházi házasságot kívánnak kötni templomunkban. Január hónapban jelentkezzenek a szentmisék után a templomban, vagy hétköznapokon ügyeleti időben – hétfőtől péntekig 16 és 18 óra között – a plébánián!
 8. Már mos jelezzük, hogy aki a Törökbálinti Egyházközség céljaira szeretné felajánlani személyi jövedelemadója 1%-át, az megteheti, ha a Pelsőczy Ferenc Alapítvány adószámát 18724525-1-13 jelöli meg.
 9. Folyik a Szentségimádás iskola plébániánkon, amellyel készülünk a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra. Az iskola a mai vasárnapon is folytatódik. A találkozások a templomban vannak vasárnaponként 16:30-17:45-ig. Minden alkalomnak két része lesz. Az elsőben megnézzük felvételről Fábry Kornél atya – a 2020-as kongresszus főtitkárának – tanítását, a második részben a tanítás által vezetett, segített csendes szentségimádásra kerül sor.
Bővebben...
 
Harangszó január 14-én
2018. január 14. vasárnap, 21:22

TÖRÖKBÁLINTI HARANGSZÓ

A Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség heti hírei

2018. január 14. Évközi 2. vasárnap

“Nézzétek, az Isten báránya!”

Plébániánk hírei

 1. A hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, csütörtök kivételével, amikor reggel 6 órakor van szentmise. Vasárnap reggel ½ 8-kor és 10-kor valamint este 6 órakor vannak szentmisék
 2. Kérjük azokat a jegyeseket, akik 2018-ban templomunkban kívánnak házasságot kötni, hogy január hónapban jelentkezzenek a szentmisék után a sekrestyében, vagy hétköznapokon ügyeleti időben – hétfőtől péntekig 16-18 óra között – a plébánián! Egyúttal kérjük testvéreiket, hogy akik tudnak ilyen jegyesekről, hívják fel a figyelmüket a jelentkezésre!
 3. A mai vasárnapon Szentségimádás iskola indul plébániánkon, amellyel készülünk a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra. A találkozások a templomban lesznek vasárnaponként 16:30-17:45-ig. Minden alkalomnak két része lesz. Az elsőben megnézzük felvételről Fábry Kornél atya – a 2020-as kongresszus főtitkárának – tanítását, a második részben a tanítás által vezetett, segített csendes szentségimádásra kerül sor.
 4. Plébániánk Család Munkacsoportja 2018. január 20-ára ismét bált szervez, melyre minden 18 évnél idősebb testvérünket nagy szeretettel várunk. A belépőjegyeket a szokott módon a szentmisék után és a Fehér Kereszt gyógyszertárban lehet megvásárolni. Felnőtteknek 2000,- forintos, diákoknak 1000,- forintos áron. Támogató jegyek 500,- forintért kaphatók. A bál teljes bevételével idén is plébániánk karitász munkáját támogatjuk.
Bővebben...
 
ÚJ honlapunk átmeneti elérhetősége:
2017. december 31. vasárnap, 14:04

A link ideiglenes, körülbelül január végéig párhuzamosan elérhető lesz mind az új: http://uj.tbkat.hu/, mind a régi honlap. Februártól már csak az új verzió lesz frissítve a TBKAT.HU címen, régi honlap tartalma nem, de a régi tartalom elérhető lesz az új honlapról.

 

Szentmisék rendje templomunkban:

cím: Pelsőczy Ferenc u. (Művelődési Házzal szemben)

hétköznap szentmise: reggel 7:00, csütörtök reggel 6:00

vasárnap: 7:30, 10:00; 18 órakor

gyóntatás: vasárnap: 7-7:30; 17:30-18

 Minden hónap első vasárnapján 16:45-től 17:45-ig elmélkedős -énekes, és minden pénteken 16 -20 óráig csendes szentségimádást tartunk!

oltáriszentség

A szentmiséről

itt olvashat:katt ide

Elérhetőségek

Plébánia
Címünk:
Munkácsy M. u. 78.
Telefon: 23/336-005
Irodai fogadóórák:
minden hétköznap 16-18 óra között

1%

Kérjük testvéreinket, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogassák egyházunkat.

A Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

A Szeretet Földje Közhasznú Alapítványadószám: 18684319-1-13

PELSŐCZY FERENC ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18724525-1-13
Budapest Bank 10101391-
63318300-01003008

Karitász

ügyelet, ruhaosztás páros hét szombat 9-11 óráig a plébánia épületében.

Karitász Pont - 2013. December 19-től egyházközségünk Karitász Csoportja működteti a törökbálinti Auchan áruházban lévő KARITÁSZ PONT-ot, ahol örömmel fogadjuk a tartós élelmiszer adományokat. Nyitva tartás: csütörtökön és pénteken 14-18 óráig, szombaton és vasárnap 10-18 óráig. Ruhák átvétele és osztása továbbra is a plébánia épületében történik!

Pelsőczy Ferenc

Dr. PELSŐCZY FERENC
c. prépost, plébános
(1916-1995)

Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com