Keresés

Névnapok -  tegnap: Emőke ma: Gábor, Karina holnap: Irén, Írisz holnapután: Emánuel

BejelentkezésTemplomunkról

Itt olvashat

Kápolnák

története

Keresztek és szobrok Törökbálinton

Itt olvashat róla

Kálvária

története

Naptár

látogatók

Oldalainkat 686 vendég böngészi
Isten tanúságtétele rólunk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sipos Gyula   
2018. január 08. hétfő, 00:12

A Jézus-korabeli Izraelben, amikor egy fiú elérte a megfelelő kort, apja kiállt vele az egész közösség elé, és ünnepélyesen bemutatta a gyülekezetnek: Ez az én kedves fiam! Most képzeljük el, mit érezhetett Jézus, amikor a Jordán vizében megkeresztelkedett, és a mennyei Atya mindenki füle hallatára ugyanígy tett tanúságot róla: Ez az én szeretett fiam, akiben kedvem telik!" (És persze hányféle módon reagálhattak mindazok, akik ezt hallották...) Ami még ennél is csodálatosabb, Isten többszörös módon rólunk is ugyanilyen módon tesz tanúságot...

Fontoljuk meg.

Legelőször is tanúságot tesz arról, hogy szeret és elfogad minket azáltal, hogy élünk. Ha ugyanis Ő nem mondott volna igent az életünkre, nem lennénk. (Hiszen mi emberek is nemet tudunk mondani az utódainkra - az abortusz bűnét elég említeni -, mennyivel inkább tudna az Úr, ha akarná...) Ő azonban igent mondott ránk! Még ha mi nem is, de Isten látott bennünk valami szépet, értékeset, fontosat, Ő szeret minket és azt akarta, hogy legyünk!

Szeretetét kimutatta irántunk azzal is, hogy - általában véve -, olyan létfeltételeket biztosított számunkra, amelyek között biológiailag és pszichésen, testileg és lelkileg könnyedén élhetünk. Pontosabban élhetnénk, ha nem tennénk tönkre környezetünket, családunkat... ezért azonban Isten nem hibáztatható.

Még inkább megérthetjük szeretetét abból, hogy megtérhetünk hozzá, és ingyen, az Ő jóságos szeretetéből hozzá tartozhatunk. Én életem első huszonöt évében annyi bűnt elkövettem, hogy ha én lennék Isten, egy ilyen alakot mint én, biztos nem térítettem volna magamhozz. (Még hogy a Fiam drága vérét ilyen szenny alakokra pazaroljam? Arról nem is beszélve, hogy azóta se jutottam a tékozló fiúnál komolyabb pozícióba...)

Ma is, most is, mindannyian megkeresztelkedhetünk vízzel és Szentlélekkel. Ma is, mi is hallhatjuk, hihetjük, hogy Isten azt mondja nekünk: te vagy az én szeretett gyermekem, akiben kedvem telik!

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged most Jézus Krisztus nevében, hogy Szentlelkeddel szállj le ránk újra! Add meg nekünk a bűnbánat és megújulás kegyelmét, hogy teljes örömmel vallhassuk meg az egész világnak: Te vagy a mi Istenünk és veled élni a legjobb dolog a világon! Ámen

Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

 

Szentmisék rendje templomunkban:

cím: Pelsőczy Ferenc u. (Művelődési Házzal szemben)

hétköznap szentmise: reggel 7:00, csütörtök reggel 6:00

vasárnap: 7:30, 10:00; 18 órakor

gyóntatás: vasárnap: 7-7:30; 17:30-18

 Minden hónap első vasárnapján 16:45-től 17:45-ig elmélkedős -énekes, és minden pénteken 16 -20 óráig csendes szentségimádást tartunk!

oltáriszentség

A szentmiséről

itt olvashat:katt ide

Elérhetőségek

Plébánia
Címünk:
Munkácsy M. u. 78.
Telefon: 23/336-005
Irodai fogadóórák:
minden hétköznap 16-18 óra között

1%

Kérjük testvéreinket, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogassák egyházunkat.

A Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

A Szeretet Földje Közhasznú Alapítványadószám: 18684319-1-13

PELSŐCZY FERENC ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18724525-1-13
Budapest Bank 10101391-
63318300-01003008

Pelsőczy Ferenc

Dr. PELSŐCZY FERENC
c. prépost, plébános
(1916-1995)

Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com